Tennessee rex kattungar!

Elgon Cats

Vi har importerat en helt ny rexras till Sverige och nu finns två små söta och busiga killar tillgängliga! Tennessee rex-rasen är en helt ny rexras som har både lockig päls och ett unikt satinskimmer.  Det är en aktiv och trevlig ras som gärna kelar och gosar. De har även en tendens att apportera saker och är väldigt lättlärda. Rasen passar bra både i singelhushåll liksom barnfamiljer, med eller utan andra djur.

De här killarna är första generationens T-rexar, det innebär att de inte har rexad päls men dock genomslag av satin i pälsen. De har fullvärdig stamtavla och är registrerade i TICA. Rasen är oerhört liten- i dagsläget finns runt 300 T-rexar i hela världen och det är ett långsiktigt avelsarbete vi bedriver för att få rasen etablerad i Norden. Är du uppfödare och vill hjälpa till att etablera rasen skulle vi gärna vilja samarbeta med dig! Kattungarna säljs annars bara till sällskap, och då ska de kastreras senast vid 1 års ålder.

Elgon’s Maki- blå korthårig hane. Kallas för Ernst.

Elgon’s Ebi- röd bicolour hane, korthårig. Kallas för Göran.

Kattungarna är:

 • Dubbelvaccinerade
 • Chippade
 • Veterinärbesiktade
 • Dolda fel-försäkrade
 • Registrerade i TICA och har stamtavla
 • Föräldrarna är hälsotestade, och parasit- och ringormstestade hos SVA
 • Kattungarna är barnvana

Kattungarna är leveransklara nu. De finns i Söderfors (Norduppland) men kan tas med till Uppsala, Gävle eller Stockholm som vi besöker regelbundet.

Här kan du läsa mer om rasen: http://www.rexringen.se/rexraser/tennessee-rex/

Ett års medlemskap i Nordiska Rexringen erbjuds köparna.

 • 2022-07-30
 • Wassgardens Nilo of Elgons
 • Theweyr Siobhan
 • TICA
 • elgoncats@gmail.com