Första T-rexkattungen till salu!

Elgon Cats

Den allra första Tennessee rex-kattungen i Sverige är nu till salu! 

Ino- hona, blåtabby-sköldpaddsfärgad. Född 25 april 2022, leveransklar omgående. Dubbelvaccinerad, chippad och besiktad samt under registrering i TICA. 

Tennesse rexrasen är en ny ras med en unik rexning och satin-gen. Då genen är recessiv och avelsbasen liten används huskatter för utparning. Inos pappa är Tennesse rex, och hennes mamma är en maskad huskatt med siamesbakgrund. Båda är registrerade i TICA och Ino kommer få fullvärdig Tennesse rex-stamtavla, dock är hon inte rexad själv. Hon bär den lockiga och satin-genen och lite skimmer kan anas i hennes päls (kallas ‘breakthrough’). 

Ino har tagit efter sin mamma Tabitha till utseendet. Tabitha är en oregistrerad siames som en uppfödarvän fann hos en bekant i Portugal. Det är sannolikt att Ino kommer behålla mamma Tabithas slanka siamesliknande kropp och huvud. Hon är mycket aktiv och trevlig, jamar när hon vill ha uppmärksamhet och älskar att ligga på eller nära husse och matte. Hon är även barnvan.

Båda föräldrarna, som är importer från Portugal, är fritestade hos SVA för parasiter (giardia, tritrichomonas foetus och coccidier), ringorm och FCov.

Ino säljs antingen till sällskap eller till avel. Om du är intresserad att hjälpa till att utveckla Tennessee rex-rasen, hör av dig!

Sista två fotona är på mamman och pappan.

  • 2022-04-25
  • TheWeyr Othello
  • Lily Tabitha of Elgons
  • TICA
  • elgoncats@gmail.com