Att köpa katt

Under rubriken Att köpa rexkatt har vi försökt samla lite nyttig information för dig som funderar på,
eller kanske till och med har bestämt dig för, att dela ditt liv med en eller ett par rexar.

nrxx

Att tänka på före köpet

När du väl har bestämt dig för att skaffa katt så kan det ändå vara bra att tänka igenom det en vända till. Här tar vi upp några punkter som kanske har glömts bort. Eller så har ni verkligen tänkt igenom detta och kan checka av punkterna istället.

La Perm kattungar

Konsumentinformation

När man köper och säljer katt regleras detta av konsumentköplagen alternativt köplagen. Det finns ingen egen lag som reglerar köp av levande djur. När du ska köpa kisse uppskattar de flesta uppfödarna om du direkt informerar om du har funderingar på avel.

Bisce 14

Kattungeköpet

När du köper katt är det vissa dokument och intyg som ska följa med din katt. Uppfödaren till din katt måste också följa sitt förbunds regler vilket kan ha betydelse för t ex när din nya kattunge kan flytta hem till dig. Det är viktigt att ha koll på detta som köpare så att man inte blir lurad av oseriösa säljare.

La Perm, maskad o tabby

Förberedelser

Det känns alltid som en evighetslång tid innan din katt är redo att flytta hem till dig. Använd tiden till att förbereda dig på din katts efterlängtade ankomst. Här kan du läsa lite om vad du kan behöva införskaffa till din katt och vad som kan vara värt att tänka på när din katt äntligen kommer hem.

berit2

Vårda din katt

Du och din rexkatt kommer förhoppningsvis att dela livet under många år. Mitt i lyckan av att ha fått en ny familjemedlem kan man lätt glömma den förebyggande och vardagliga vården av sin katt som har så stor betydelse för kattens hälsa i längden.

Dvon Rex kattungar

Allergi

Under rubriken allergi kan du läsa lite allmänt om kattallergi och få tips och råd. Vi rekommenderar också att du som allergiker besöker oss och våra rexkatter innan du köper katt. En eller ett par besök med gott resultat är ju iallafall en fingervisning om att det kanske kan gå bra.